Чапати
Чапати
Чапати – таба нанға ұқсас үнді наны. жасалу жолдары:

Дайындау үшін бізге керек : 4-6 жайма(лепешка ) үшін

1 стақан(200 мл.) жылы су
1ст.л. өсімдік майы
0,5ч.л. тұз
0,5кг. ұн (аз қосуғада болады)
Сонымен,ең бірінші жылы суды ыдысқа құямыз оған май мен тұзды ерітеміз,сосын жарты ұн қосамыз.Оны тез араластырамыз,кейін бетінде көпіршіктер пайда болады.Сосын арасынан ұнды қосып отырамыз.ол жұмсақ болады,сәл қолға жабысу керек.
Қамырды целлофановый пакетке саламыз.1 сағат немесе 2 сағат уақыт береміз.Қамырды аламыз,ол біраз жабысады.
Кейінірек оны 4-6 бөлікке бөлеміз.Үн себеміз тек көп емес себебі қамыр дымқыл болуы керек.
Қамырды илейміз қалыңдығы 0,5см болатындай,немесе оданда жұқарақ жасауға болады. Табаны қыздырып,өсімдік майын құямыз.Сол майға қамырды салып бірнеше рет бұраймыз (переворачивая ) дайындаймыз.

Асыңыз дәмді болсын !