Медовик торты
Ең дәмді тағамдар
22.02.2016 в 02:00
Медовик торты

Құрамы:

*. Қант — 1,5 стақан
*. Жұмыртқа — 3 дана
*. Маргарин — 150гр
*. Ас содасы — 2,5 ас қасық
*. Бал — 4 ас қасық
*. Ұн — 4,5-5 стақан

Креміне:

*. Қоюлатылған сүт — 1 банка
*. Сары май — 200 гр.

Дайындалуы:

Жұмыртқа мен қантты қосып, миксердің көмегімен араластырамыз;
Маргаринді ерітеміз;
Еріген маргаринді жұмыртқа мен қант қоспасына қосамыз;
Үстіне 4 ас қасық балды қосамыз;
Ыдыстағы қоспаны ыстық су құйылған кең ыдысқа саламыз (паровая баня);
Қоспаны үздіксіз араластырып тұру керек (30 минут);
Енді ас содасын қосып, қоспа көлемі 2 есеге ұлғайғанға дейін араластырамыз;
2 стақан ұнды салып, араластырып, суытып қоямыз;
Бұл уақытта кремін дайындаймыз: 1 банкі қоюлатылған сүт пен сары майды миксердің көмегімен араластырамыз;
Қалған ұнды да салып, қамыр илейміз;
Қамырды 8-9 бөлікке бөлеміз. Әр бөлікті қалып көлемімен бірдей етіп жаямыз;
Енді қамырларды 5 минуттан пісіреміз;
Ыстық күйінде әр шелпекке дайындалған кремді жағып отырамыз;
Крем жағылған шелпектерді қабатымен орналастырамыз;
Соңынан барып, торттың қалған ұнтақтарын немесе жаңғақтарын сеуіп, сәндейміз;

Ас болсын...